Pre vás

Nepýtaj sa, čo svet potrebuje, spýtaj sa sám seba, vďaka čomu ožívaš.

A potom choď a rob to.

Pretože, čo tento svet potrebuje,

sú ľudia, ktorí ožili.

Harold Whitman

https://www.youtube.com/watch?v=XD22185zSlA

Verte, že ja vás oživím:)


jankag888@gmail.com

Autorské právo
Články môžete publikovať len s mojim súhlasom
a s aktívnou adresou na môj blog.

Aby si bol krásny, zastav sa: minútu pred zrkadlom, päť minút pred svojou dušou a pätnásť minút pred svojím Bohom. Horatius


utorok 23. januára 2018

Stará duša

Niekedy do môjho blogu zaradím aj články, ktorých nie som autorom, ale so mnou súzvučia.
Napríklad ako tento. Autor je neznámy. Iste stará duša.

6 znakov podľa ktorých spoznáte, či ste stará duša
Určite ich spoznáte. Sú to ľudia, ktorí žijú pokojný život a z diaľky pozorujú ostatných. Sú mierni a vyrovnaní – s vyjasneným pohľadom na svet, ktorý si budovali v mnohých predchádzajúcich životoch. Keď ste 
v ich prítomnosti, cítite sa ako keby ste našli oázu pokoja v tomto chaotickom svete. Vďaka svojej osvietenej povahe reagujú a rozmýšľajú inak ako väčšina ľudí.


Podľa týchto znakov starú dušu určite spoznáte:


Staré duše majú celoživotné priateľstvá
Stará duša môže cítiť, že s ľuďmi podobného veku má len veľmi málo spoločné. Nelákajú ju aktivity, ktorým podľahla väčšina rovesníkov. Namiesto toho si vyberá spoločnosť len niekoľkých ľudí, s ktorými cíti vnútorné prepojenie. Ak nájde svoju spriaznenú dušu, vie si s ňou udržať celoživotné priateľstvo.

Stará duša má vlastnú cestu
Len zriedka robí to, čo sa od nej očakáva. Materiálne veci pre ňu nemajú veľký význam. Nevyhľadáva moc, slávu ani bohatstvo. Namiesto toho sa pokúša o sebarealizáciu, naplnenie zvnútra a pravé šťastie.

Stará duša nemá rada povrchnosť
Stará duša je pozorovateľ a rýchlo sa prispôsobí novým situáciám. Hoci samú seba často vníma ako nepochopeného a nezaradeného človeka, nie je nespoločenská. Staré duše sú prirodzene zvedavé. To ich vedie viac k zmysluplným ako povrchným rozhovorom. Ak majú pocit, že rozhovor im nič nedáva, jednoducho ho ukončia.

Stará duša hľadá poznanie
Stará duša je intelektuálna. Poznanie jej prináša pocit šťastia a vnútornej sily. Stará duša rada analyzuje každú situáciu, aby si z nej vzala dôležitú životnú lekciu.

Stará duša je duchovne založená
Staré duše hľadajú duchovné osvietenie. To však nemusí znamenať, že sú oddaní jednému náboženstvu. Môžu ich nadchýnať viaceré myšlienky, filozofie aj rituály. Neustále hľadajú tradície a duchovné spojenia, ktoré im prinesú vnútorné šťastie.

Stará duša vidí ďalej ako za prítomný okamih
Neznepokojuje sa kvôli nedostatkom v prítomnosti. Život vníma ako sériu dôsledkov svojich činov. Nezameriava sa až tak na dnešok a väčšinou rozmýšľa viac dopredu ako ostatní. Jej myseľ nie je „zašpinená“ túžbou po materiálnych veciach ani márnivosťou.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára