Pre vás

Nepýtaj sa, čo svet potrebuje, spýtaj sa sám seba, vďaka čomu ožívaš.

A potom choď a rob to.

Pretože, čo tento svet potrebuje,

sú ľudia, ktorí ožili.

Harold Whitman

https://www.youtube.com/watch?v=XD22185zSlA

Verte, že ja vás oživím:)


jankag888@gmail.com

Autorské právo
Články môžete publikovať len s mojim súhlasom
a s aktívnou adresou na môj blog.

Aby si bol krásny, zastav sa: minútu pred zrkadlom, päť minút pred svojou dušou a pätnásť minút pred svojím Bohom. Horatius


štvrtok 28. júna 2012

Predávate dom alebo byt?

Situácia na trhu z nehnuteľnosťami sa z času na čas mení. Ešte nedávno bol nedostatok domov a bytov na predaj. Dnes je situácia opačná. Preto ak idete predávať svoju nehnuteľnosť, máte veľkú konkurenciu. 

Čo môžete urobiť, aby sa záujemca o kúpu rozhodol práve pre vás? Okrem primeranej ceny sa kupujúci riadi aj svojimi pocitmi z nehnuteľnosti. 

Vžite sa do kupujúceho, aké môže mať pocity, keď predstúpi pred váš dom? Čo môžete s tým urobiť?

  • Cesta ku vstupným dverám je prvým predpokladom pre príležitosť predať nehnuteľnosť. Je to cesta prúdenia energií šťastia a prosperity. Preto nesmie mať prekážky, byť zahataná  haraburdím, odpadkami, zarastená stromami, neupravenými kríkmi, neupraveným okolím. Tiež stromy alebo kríky by nemali obrastať dom. 
  • Ak predávate rodinný dom, skúste postaviť po oboch stranách vstupných dverí kvety v kvetináčoch. Najlepšie sú červenej farby. Budú priam vítať potenciálneho kupca.
  • Nad dvere zaveste zvonkohru so šiestimi dutými rúrkami. Šesť znamená nebeské šťastie a príchod nápomocných priateľov, v tomto prípade vašich kupcov. Ak máte vchodové dvere na východe, juhovýchode alebo na juhu - zaveste drevenú zvonkohru. Ak máte vchodové dvere na západe, severozápade alebo na severe - zaveste kovovú zvonkohru. Ak máte vchodové dvere na juhozápade alebo severovýchode, zaveste keramickú zvonkohru. 
  • Popri ceste k vášmu domu môžete umiestniť kŕmidlo pre vtáčiky. Vtáčiky prinášajú dobrú správu. Vo vašom prípade prilákajú kupcov.
  • Skontrolujte, či je všetko funkčné. Či máte ľahko viditeľné číslo domu, či vám funguje zvonček, či sa dvere dobre otvárajú, či sa dajú otvoriť dokorán a nevŕzgajú.   
  • Vypracte neporiadok a nadbytočné veci z domu, bytu, garáže, dielne, podkrovia, skríň. 
  • Umyte okná a dvere a urobte všade poriadok. Vyhoďte vyschnuté alebo sušené kvety, kvety s ostrými listami alebo pichliačmi. Všetko ostré, nože, nožnice a pod. dajte do zásuviek. Ostré predmety v domácnosti privolávajú hádky. Sušené kvety mŕtvu energiu. Odpadky - škodlivú energiu. Treba ich každý deň vyhadzovať a smetný kôš ukryť pred pohľadom. 
  • Všetko v domácnosti musí byť funkčné. Nesmie kvapkať voda z vodovodu a odtoky musia byť vždy prikryté, nesmie pretekať WC, poklop na mise musí byť vždy zatvorený, dvere do kúpeľne a WC musia byť vždy zatvorené. Tieto opatrenia vám zabránia odlivu peňazí z domácnosti, v prípade predaja nehnuteľnosti odlivu potenciálnych kupcov. 
  • Pri vstupe do domu či bytu kupujúci musí mať hneď dobrý prvý dojem. Ten si dlho pamätá a pri výbere nehnuteľnosti je rozhodujúci. Pekné vstupné dvere, čistota, priestrannosť vstupnej haly  a príjemná vôňa vyvolajú u neho dobrý príjemný pocit domova. Ak máte vstup príliš malý, môžete ho zväčšiť veľkým zrkadlom. Ak je vstupná hala priestranná tak, že vyvoláva pocit osamelosti, doplnte ju stolíkom s kvetmi, kreslami.
  •  Nehnuteľnosť na predaj nemá byť úplne prázdna, pretože kupujúci si nevie dobre predstaviť, ako by si ju zariadil. Nemá byť ani preplnená, lebo pocit úzkosti kupca odoženie. A nemajú byť vystavené žiadne osobné veci majiteľov, pretože bránia predaju.  
  • Pravidelne vetrajte, udržiavajte poriadok a pred návštevou kupca príjemne osviežte vzduch v priestoroch napríklad aromalampou. Kvapnite do nej napríklad bergamotový alebo pomarančový éterický olej.
  • Oslovte poradcu Feng shui, aby vám poradil, ako si máte nastaviť energie v dome či v byte na jeho úspešný  predaj. Rada vám alebo vašej realitnej agentúre poradím. 
                                      

Úspešný predaj
                                           Janka


Ak sa vám tento príspevok páčil, prosím kliknite nižšie na značku KanKan 
"Pači sa mi to" a môžete mi napísať aj pekný komentár.
Aby som vedela, či vám moje články prinášajú úžitok. Ďakujem.






Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára