Pre vás

Nepýtaj sa, čo svet potrebuje, spýtaj sa sám seba, vďaka čomu ožívaš.

A potom choď a rob to.

Pretože, čo tento svet potrebuje,

sú ľudia, ktorí ožili.

Harold Whitman

https://www.youtube.com/watch?v=XD22185zSlA

Verte, že ja vás oživím:)


jankag888@gmail.com

Autorské právo
Články môžete publikovať len s mojim súhlasom
a s aktívnou adresou na môj blog.

Aby si bol krásny, zastav sa: minútu pred zrkadlom, päť minút pred svojou dušou a pätnásť minút pred svojím Bohom. Horatius


pondelok 18. júna 2012

Životná energia


Milí priatelia, 


viete, že kvalita a kvantita našej životnej energie súvisí s kvalitou našich obličiek? A viete, že obličky súvisia so vzťahmi? Keď sa na to pozrieme z opačného konca, tak naše vzťahy z tohto či z minulých životov, dokonca vzťahy našich rodičov a ďalších našich predkov sa v dobrom alebo v zlom na nás nabalujú a posilňujú či oslabujú naše obličky a v konečnom dôsledku našu životnú energiu, náš lampášik života. Tak čo s tým urobiť?
Iste ste počuli o energetických upíroch. Sú to ľudia, ktorí z iných ľudí odoberajú energiu, aby sa posilnili. Možno sa vám stáva, že niekoho stretnete a pri rozhovore s ním sa vám začne točiť hlava. Alebo ste z rozhovoru otrávení, pretože ten človek nejaví záujem o vás, ale rozpráva stále len o sebe a o svojich problémoch. 
Takýmto ľuďom sa vyhýbajte! Strácate pri nich svoju drahocennú životnú energiu!
Horší je prípad, keď takéhoto človeka máte doma. Cirkevné dogmy sú už dávno prekonané. Aj keď na Slovensku je veľa ľudí vychovaných tak, že musia nosiť na pleci svoj kríž. Inak by to bol hriech, keby sa rozviedol. Opak je pravdou. Pred Bohom skutočné manželstvo je len také, kde vládne Láska! Spojenie ľudí, kde vládne zlosť a nenávisť je hriechom. 
Týmto nikoho nenabádam k rozchodu. Treba pátrať, kde je príčina negatívnej energie. 

Napätie môže vyvolávať váš domov. Skúste si prizvať človeka, ktorý sa zaoberá energiami v budovách, v bytoch, v domoch. Sú to špecialisti na Feng shui. Vedia nájsť negatívne energie a ukázať, ako sa im vyhnúť. 





Určite ste sa stretli s výrazom - prišlo mu z očí. 
Stáva sa to vtedy, keď prejdete okolo človeka a on sa na chvíľu na vás zahľadí a vyšle vám myšlienku. Vy o tom vôbec nemusíte vedieť. Prídete domov a začne vás bolieť hlava. 
V takomto prípade si doma poumývajte poriadne tvár a ruky až po lakte studenou vodou. Myšlienka človeka vás oslabila. 
Ak sa musíte stretávať s ľuďmi, ktorí na vás pôsobia nepríjemne a odoberajú vám tým vašu energiu, treba uzatvoriť svoju auru, aby ich energia neprenikla k vám. 
Nasledujúcu ochranu treba používať vždy, keď ste v spoločnosti viacerých ľudí alebo s človekom, o ktorom sa domnievate, že vám pritom býva "z očí".
Ak sedíte, prekrížte si nohy tak, aby sa chodidlá pevne opierali o podlahu a ruky nenápadne zopnite ako pri modlitbe. Ak stojíte, ruky si prekrížte a dlaňami si nenásilne zvierajte lakte. 

Ale čo urobiť, ak vás niekto nahnevá? Lebo aj hnev, zlosť, nenávisť a podobné negatívne emócie vám odoberajú vašu energiu. 
Ja mám na to jednoduchý recept, ktorý sa mi osvedčil: Povedzte si - "Pokoj s tebou".
Ak by vás hnev aj tak prenasledoval, tak skúste zapáliť štyri čajové sviečky,  položte ich na biely tanierik a nechajte dohorieť. Energie sa vyčistia a vy sa upokojíte. 
Prvá pomoc pri veľkom rozčúlení je zhlboka dýchať a vypiť pohár vody. Vydychovaním 
a prepláchnutím zo seba dostanete von negatívnu energiu. 


Nedajte sa ovládať hnevom, ktorý u vás vyvolal negatívny človek. Čím viac sa na neho hneváte, tým viac ho posilňujete a vy si odčerpávate energiu. Je to už raz tak dané, že zloduch bude stále ničiť svoje okolie a ak okolie je z ľudí s čistým dobrým srdcom, potom títo dobrí ľudia doplatia zdravím, v extrémnych prípadoch aj životom. Jedno si zapamätajte. Človek je duch. Tento duch v podobe duše vošiel do tela, aby tu na zemi nabral skúsenosti. Vždy, keď máte ťažkosti, pozrite sa na seba ako na inú bytosť, ktorá je zapojená do diania na zemi. Z nadhľadu. Ako na divadelnú scénu. A buďte pokojní, lebo váš duch ste vy. A duch je božská bytosť plná lásky a pokoja. Keď svoje Ja odhalíte, už nič na tomto svete nebude nezdolateľné. Je to obrovská sila, ktorá vám dá pokoj a múdrosť pri rozhodovaní. A prídete na to, že vy ste prišli ovládať svet, nie svet vás.  Vy ste tí, ktorí si môžu ovládať myšlienky a pocity. A vy si určíte, aké budú. 
Nedajte sa ovládať ani médiami. Nepozerajte, nepočúvajte a nečítajte negatívne informácie. Zbytočne si ich programujete do svojho života. 

Ak je to možné, aspoň raz do roka choďte k moru. Úžasne vám prečistí telo i dušu. Alebo aspoň raz za čas sa doma okúpte v morskej soli. Ak nemáte vaňu, tak morskou soľou si urobte peeling tela. 

Ale čo s tým dedičstvom, ktoré sme si sami nahonobili a ktoré máme ešte aj od našich predkov? Je známe, že ďalšia a ďalšia generácia je slabšia a slabšia. A niektoré rodiny celé náhle zaniknú. Čo môžeme s tým robiť? 
Aj toto máme my sami v rukách. Aby sme boli silní a aby aj naši potomkovia boli silní, je potrebné pretrhnúť tú negatívnu niť, ktorá sa ťahá z generácie na generáciu. 

Každý večer pred spaním z celého srdca si v duchu hovorte:

Ďakujem.
Milujem.
Odpúšťam. 
Prosím o odpustenie.


Takáto jednoduchá, ale vrúcna modlitba posilní vás i vaše deti, vaše vnúčatá a ďalšie generácie po vás. Aj cez deň, keď vás to napadne, tak sa pomodlite. Takáto očista duše nie je ničím nahraditeľná. Nech je vašim každodenným rituálom.



Lebo z pokoja a zo smiechu ešte nikto neochorel. 

S láskou

                              Janka

Ak potrebujete pomoc, napíšte mi. A budem rada, keď mi napíšete svoje skúsenosti. 


Ak sa vám tento príspevok páčil, prosím kliknite nižšie na značku KanKan 
"Pači sa mi to" a môžete mi napísať aj pekný komentár.
Aby som vedela, či vám moje články prinášajú úžitok. Ďakujem.


Prečítajte si tiež:

http://eldhwen.wordpress.com/2012/10/05/energeticky-ochranny-stit/

http://eldhwen.wordpress.com/2012/10/26/jak-vnimame-energii/


1 komentár: