Pre vás

Nepýtaj sa, čo svet potrebuje, spýtaj sa sám seba, vďaka čomu ožívaš.

A potom choď a rob to.

Pretože, čo tento svet potrebuje,

sú ľudia, ktorí ožili.

Harold Whitman

https://www.youtube.com/watch?v=XD22185zSlA

Verte, že ja vás oživím:)


jankag888@gmail.com

Autorské právo
Články môžete publikovať len s mojim súhlasom
a s aktívnou adresou na môj blog.

Aby si bol krásny, zastav sa: minútu pred zrkadlom, päť minút pred svojou dušou a pätnásť minút pred svojím Bohom. Horatius


pondelok 9. júla 2012

Čas dovoleniek

Sú ľudia šťastní, ktorí idú na dovolenku kedy chcú a nepotrebujú na to zvláštnu prípravu. Stačí im zlatá platobná karta a doklady. A už si len vybrať tú správnu destináciu.
Sú aj takí, ktorí majú na dovolenku dosť peňazí, ale sú workoholici alebo závislí "samaritáni". Títo ľudia by zo všetkých najviac potrebovali oddych, zmenu prostredia. Len o tom nevedia. Prídu na to, až keď ich zastaví choroba. 
A sú ľudia múdri, ktorí poznajú signály svojho tela i duše. A keď pociťujú únavu, stratu životnej energie, snažia sa ju rôznymi spôsobmi dobíjať. 

Je čas dovoleniek. Každý očakávame, že si oddýchneme, zabudneme na každodenné starosti. Že načerpáme nové sily, stretneme príjemných ľudí, budeme naplnení novými krásnymi zážitkami. 



Aby sa nám naše krásne predstavy naplnili, je vhodné urobiť potrebné prípravy. 

1. Urobiť si zoznam vecí, ktoré si chceme zobrať na dovolenku. Tento zoznam si dajte na miesto, na ktorom ho každý rok nájdete. Balenie je potom už len rutina. Ak cestujete do ázijských krajín, dôkladne si uzamknite batožinu a obaľte celú do celofánu, priehľadnej fólie, aby vám do batožiny nemohol nikto dať drogy. Nezabudnite na batožinu pripevniť vizitku s adresami a telefónnym kontaktom na vás. Špeciálne si označte batožinu napríklad farbenými popruhom, aby ste si ju nezmýlili pri preberaní. Mobilné telefóny, ktoré ostávajú doma vypnite, aby zbytočne nevyzváňali a nelákali neželaných hostí. Telefón, ktorý si beriete so sebou nezabudnite nastaviť na kontakt v zahraničí. A nezabudnite poistiť seba i batožinu.   

2. Vyriaďte celý príbytok. Vaša neprítomnosť v ňom oslabí energie a príbytok začína priťahovať jin energie, napríklad vlámanie, krádeže, choroby alebo čokoľvek negatívne. Nezabudnite na odpadkový kôš a prehodnotiť potraviny. Poriadok váš príbytok udrží v jangovej pozitívnej energii, ktorá ho ochráni.   

3. Človek, ktorý vám bude vyberať poštu z poštovej schránky, polievať kvety a kŕmiť vaše rybičky, nech pravidelne vašu domácnosť vetrá. Vo vašej domácnosti bude tak udržiavať dobré energie. 
Tieto energie vám pomôžu, keď prídete domov z dovolenky unavení. Načerpáte z nich silu. Ľudia robia chybu, keď domácnosť pred odchodom nevyriadia a nemá sa kto o domácnosť postarať. Keď prídu domov unavení, byt im ešte viac odoberie z ich životných energií a ochorejú. Pri návrate domov pootvárajte všetky okná a pustite hudbu. 


4. Oproti vchodovým dverám zvnútra (ak máte predný aj zadný vchod, tak k obidvom) postavte symbol ochrany pred vlámaním. Môžu to byť náboženské symboly, každý podľa vlastného cítenia. Ak sa rozhodnete pre krížik, tak len hladký. Kríž s ukrižovaním je vhodný len do kostolov. Do bežného života by mohol priniesť utrpenie. 

5. Pred odchodom z domu sa osprchujte alebo aspoň si opláchnite nohy. Je to symbol toho, že z cesty spláchnete všetko negatívne. 

6. Pre zaujímavosť vám uvádzam lieky Feng shui pre očistenie cesty. Smola z cesty sa odstraňuje deštrukciou živlu, ktorý je daný smerom cestovania z domu, alebo z iného východiskového bodu.

Ak cestujete smerom na sever
Sever je živel voda. Pre vodu je deštrukčný živel zem. 
Pred cestou vyjdite von z domu a smerom na sever hoďte za hrsť zeme. 

Ak cestujete smerom na juh
Juh je živel oheň. Deštrukčný prvok pre oheň je voda. 
Pred odchodom smerom na juh vylejte vodu. Vodu môžete aj vypiť.

Ak cestujete smerom na východ alebo juhovýchod
Tieto dva smery sú pod pôsobením živlu drevo. Pre drevo je deštrukčný živel kov.
Pred odchodom z domu zaveste zvnútra na okno na východe alebo juhovýchode (podľa toho, akým smerom budete cestovať) kovovú 6 rúrkovú zvonkohru s dutými rúrkami. Zazvoňte na nej. Keď sa vrátite domov, hneď ju odstráňte. 
Ak nemáte zvonkohru, tak v smere cestovania aspoň zazvonte zvončekom. Ak cestujete na východ, zazvoňte 7 krát. Ak cestujete na juhovýchod, zazvoňte 6 krát. 
Alebo môžete nožom tri razy švihnúť zľava doprava - pritom sa otočte v smere cesty na východ alebo juhovýchod. 

Ak cestujete smerom na západ alebo severozápad
V oboch smeroch vládne živel kov. Jeho deštrukčný živel je oheň. 
V obývačke v západnom alebo severozápadnom rohu či stene zapáľte pre odchodom vonné tyčinky alebo červenú sviečku. Musia  samé dohorieť. 

Ak cestujete smerom na juhozápad alebo severovýchod
V oboch smeroch vládne živel zem. Deštrukčným živlom je drevo. 
V smere cestovania tri razy švihnite dreveným prútom zľava doprava. Najviac je uznávaný bambus ako silný symbol pre ochranu proti nešťastiu a zraneniam. Ale ak nemáte bambus, použite pokojne drevený prút z vášho okolia. 

7. Na cestu si zoberte nejaký modrý ochranný amulet. Môže to byť prsteň s modrým očkom u mužov na ľavej ruke, u žien na pravej. Môže to byť modrý prívesok, modrý náhrdelník. Modrá farba je farba živlu voda a tá vás v tomto roku ochráni pri cestovaní. Ak budete na dovolenke vidieť amulet s modrým ochranným okom, kúpte si ho. Ochráni vás pred nežiadúcimi energiami. Napríklad závisťou vášho okolia.



7. Pred cestou sa upokojte. Na chvíľu sa v pokoji posaďte. Môžete sa aj pomodliť. 

8. Keď docestujete do vytúženej destinácie a ubytujete sa, hneď pootvárajte na izbách okná a vpuste dnu jang energiu, ktorá vás ochráni počas pobytu pred všetkým zlým. Tiež ju môžete zvýšiť pustením televízora či rádia. Zožeňte si soľ a dajte si ju každý do nádoby na nočný stolík, aby pohltila energie od predchádzajúcich hostí. Každý druhý deň ju vysypte do igelitového vrecka, vyhoďte do smetí a nahraďte ju novou. 

9. Užite si nádhernú prírodu, hory, more. Z tejto nazbieranej energie budete čerpať celý rok. Pobyt pri vode a hlavne pri mori vás očistí a ochráni.


No a dobrá nálada a smiech je tou najlepšou ochranou. 
Šťastnú cestu a krásne zážitky. 




© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ
© COPYRIGHT RESERVED


Ak sa vám tento príspevok páčil, prosím kliknite nižšie na značku KanKan 
"Pači sa mi to" a môžete mi napísať aj pekný komentár.
Aby som vedela, či vám moje články prinášajú úžitok. Ďakujem.









  







Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára