Pre vás

Nepýtaj sa, čo svet potrebuje, spýtaj sa sám seba, vďaka čomu ožívaš.

A potom choď a rob to.

Pretože, čo tento svet potrebuje,

sú ľudia, ktorí ožili.

Harold Whitman

https://www.youtube.com/watch?v=XD22185zSlA

Verte, že ja vás oživím:)


jankag888@gmail.com

Autorské právo
Články môžete publikovať len s mojim súhlasom
a s aktívnou adresou na môj blog.

Aby si bol krásny, zastav sa: minútu pred zrkadlom, päť minút pred svojou dušou a pätnásť minút pred svojím Bohom. Horatius


sobota 12. októbra 2013

Domáce lieky

Jesenné obdobie zvykne prinášať nielen farebnú nádheru, ale niekedy aj starosti so zdravím. Mailom mi prišli takéto domáce recepty na lieky. 
Ústa je dôležitý orgán. Nie je jedno, čo do nich vkladáme, ani čo z nich vychádza... Sú to jedy či lieky???










Domáce rady pri chorobách


  O,3 l slepačí vývar horúci
zalejeme ním- 1 cibuľu nakrájanú na drobno
4 strúčiky cesnaku roztlčené
10 cm bielej časti póru
1 čili papričku
2 cm koreň zázvoru nastrúhaný

-horúce zjesť a ľahnúť do postele aspoň na 3 hodiny. Môžete opakovať pokiaľ nebudete fit.
Sužujú vás choroby? Najlepšie recepty starých mám nájdete TU
Bolí vás hrdlo, alebo ste často podráždení a neradi užívate lieky? Med, škorica, cibuľa či cesnak sú rovnako účinné. Neveríte?

Namiesto tabletiek môžete pri problémoch siahnuť aj po domácom recepte.
Zdravotné neduhy sa dajú liečiť rôznymi spôsobmi. Ale ruku na srdce. Koľkí z nás sa liečia domácimi receptami našich prastarých materí? Pre mnohých je oveľa jednoduchšie zájsť k lekárovi a nechať si predpísať lieky či antibiotiká. Menej náročnejšie je užívanie tabliet najmä v čase. Nemusíte nič pripravovať, miešať či variť.

1. KRK
Ako na bolesť hrdla
Najúčinnejším receptom je rozhrýzť a zjesť strúčik cesnaku a piť čaj z tymiánu. Môžete skúsiť aj kloktať slanú vodu či cmúľať korenie klinčeka. Zaberajú i obklady na krk. Stačí ak vyžmýkate plienku namočenú v slanej studenej vode, prekryte ju igelitom a na to položte suchý uterák. Nechajte hrdlo zabalené dve hodiny.

Maslový čaj
Bolesť pri prehĺtaní, pálení a škriabaní v krku. Pomôže vám aj tento recept: uvarte 250 ml čierneho čaju, pridajte polievkovú lyžicu medu a polievkovú lyžicu masla. Dobre premiešajte a ihneď vypite. – TOP20 najväčších mýtov, ktoré ohrozujú zdravie TU!

Sadlový obklad
Pri bolestiach hrdla si pripravte jednoduchý zábal. Na pruh látky natrite tenkú vrstvu sadla.
 Nastrúhajte naň trochu muškátového orieška (aby sa vytvorila tenká vrstva). Prikryte to ďalšou látkou a obviažte si nimi krk. Na to ešte priložte šatku.

Citrónové kloktadlo
Vytlačte šťavu z jedného stredne veľkého citróna a vykloktajte ju.
 Nakoniec prehltnite. Opakujte to 2 až 3x denne. Na kašeľ zaberie aj príjemný mrkvový sirup s medom. Pite ho päťkrát denne.
Korenená limonáda proti bolesti
Potrebujete: 600 ml vody, 2 klinčeky, 2 kúsky nového korenia, kúsok celej škorice, šťavu z celého citróna, med. Dajte variť vodu a korenie do hrnca, prikryte a 10 minút pomaly varte. Po uvarení sceďte, pridajte lyžicu medu a šťavu z celého citróna. Pite čo najviac horúce.
Toto vám zaberie na kašeľ


Mrkvový sirup na kašeľ
Postup: Do väčšieho hrnca dajte 1/2 litra čerstvej mrkvovej šťavy a 4 lyžice medu.
 Za občasného miešania zahustite do sirupovej konzistencie, nevarte. Je to starý osvedčený recept na kašeľ a choroby priedušiek.

Mlieko a žĺtok
Potrebujete: 1 hrnček mlieka, 1 žĺtok, 1 lyžička masla, 1 lyžica medu, Všetko miešať v teplom mlieku a vypiť.
Mlieko a cesnak
Zohrejte mlieko na horúco, vytlačte 2-3 strúčiky cesnaku a lyžicu medu. Najúčinnejšie je, keď to vypijete čo najteplejšie.


2. HLAVA A DUTINY
Čelné dutiny
Najskôr si uvarte stredne veľký zemiak (musí byť varený v šupke), pripravte si šatku tak, aby zodpovedala šírke čela a dala sa zaviazať. Na ňu položte igelit a na igelit vreckovku. Potom zemiak olúpte a roztlačte, vložte na vreckovku v šatke a priložte na čelo (teplota zemiaka by mala byť čo najvyššia) a nechajte pôsobiť 20 – 25 minút. – Existuje zrkadlo ktoré dokáže posúdiť váš zdravotný stav. Viac sa o ňom dozviete TU!

 Bolesť hlavy môžu okrem dehydratácie spôsobovať aj plné dutiny. (Foto:shutterstock.com


3. PRIEDUŠKY
Proti nachladnutiu a horúčke

Octový zábal
Vlnené ponožky namočte do studeného octového vodného roztoku (šesť lyžíc octu na pol litra vody). Ponožky vyžmýkajte a oblečte si ich. Cez ne si natiahnite suché ponožky a ľahnite si. Po asi dvadsiatich minútach zábal vymeňte.
Účinky: Ocot je tradičné a veľmi účinné antiseptikum, pôsobí protizápalovo a príjemne chladivo. Rovnako ako tvarohové zábaly, znižujú octové ponožky horúčku. Za dve hodiny sa telesná teplota vďaka zábalu zníži približne o jeden stupeň.

Cibuľa je, podobne ako cesnak, všeliek. 
Ochorenia horných dýchacích ciest

Medvedie mlieko
Teraz jeden typ len pre dospelých. Je výborný a veľmi účinný pri počiatočných príznakoch nachladnutia. Ohrejte 200 ml mlieka, pridajte štamprlík rumu a dve lyžice medu. Stačí vypiť dva poháre večer a ráno sa cítite ako rybičk a.

Ďumbierový čaj
Potrebujete naň 10 g čerstvého strúhaného ďumbiera. Varíte päť minút v 1 litri vody. Potom ho cez sitko vytlačte. Do čaju pridajte šťavu z jedného citróna alebo pomaranča, oslaďte a pite teplé.

Cibuľový zázrak
Nakrájajte tri cibule na kolieska. Postupne ich vrstvite do nádoby a presypávaje cukrom (najlepšie trstinovým). Nakoniec prikryte a nechajte odstáť. Za niekoľko hodín pustí cibuľa šťavu, ktorú zlejte do pohára. Sirup podávajte pri kašli niekoľkokrát denne po lyžičkách.


Srdiečko posilní víno a med4. SRDCE
Na posilnenie srdca

Zázračný med
Podstatou infarktu je choroba vencovitých tepien, ktoré vyživujú srdcový sval.

Ak sú zúžené, dodávajú srdcu menej živín a kyslíka, od ktorého je srdce závislé. Med spôsobuje rozšírenie vencovitých ciev a zlepšuje koronárny obeh krvi.
Víno a jeho účinky
Tento nápoj má na srdce skvelé účinky. Deci vínka za deň vám neuškodí.
Pomôže pri bolestiach srdca.
    

5. ŽALÚDOK, TRÁVIACI TRAKT, ŽLČNÍK, PEČEŇ

Žalúdok a črevný trakt
Med pôsobí ako liek proti množtvu
 žalúdočných a črevných chorôb, pri zápale žalúdočnej sliznice a vredových ochoreniach.
Vredové ochorenie žalúdka
Med spôsobuje hojenie vredového povrchu slizníc, výstelky žalúdka.
 Med si dajte 1,5 hodiny pred jedlom alebo 3 hodiny po jedle. – Pozor! V obchodoch kupujete aj falošný med.
Žalúdok vám ohrozujú rôzne typy baktérií. Zbavte sa ich medom.
Ochorenie pečene a žlčových ciest
Med výrazne šetrí pečeň a umožňuje ich regeneráciu.
 V pečeni sa štiepi len malá časť zložitejších cukrov. Cukry jednoduché, ktorých je v mede viac, pečeňou neprechádzajú, sú priamo zo zažívacieho traktu vstrebávané do krvi.
Pre unavenú pečeň
Pri akomkoľvek oslabení nášho organizmu je naša pečeň nadmerne zaťažovaná. Pri infekcii by sme jej preto mali dopriať trochu úľavy v podobe stravy, v ktorej obmedzíte všetky tučné, príliš korenené a vyprážané jedlá. A naopak pridáte viac nízkotučných mliečnych výrobkov a mrkvy.Cesnak proti prechladnutiu aj na tráviaci trakt.

Mrkvový tvaroh na pečeň
Nastrúhame 3 mrkvy, zmiešame ich s 250 g nízkotučného tvarohu a zrieďte 1 lyžicou kefíru. Dobre premiešajte. Môžeme ho osladiť alebo trochu osoliť, podľa chuti.
Liečivý nápoj na cholesterol a prečistenie krvi
Ingrediencie: 2 litre prevarenej vody, 20 dkg cukru, 4 citróny, 15 až 20 strúčikov cesnaku, 20 dkg chrenu, 1 väčšia cibuľa.
Postup: cesnak, chren a cibuľu zomelte, vložte do štvorlitrovej sklenenej fľaše, pridajte prevarenú vodu, cukor a na kolieska nakrájané citróny. Lúhujte 14 dní za občasného premiešania. Preceďte ho a hotový nápoj skladujte v chladničke, pite ho ráno a večer po jednom štamperlíku. Perfektne prečistí krv.


6. OBLIČKY A MOČOVÉ CESTY
Ochorenia obličiek
Med obsahuje látku zvanú flavén, ktorá rozširuje obličkové kanáliky a pomáha zbaviť sa tekutiny z opuchov.
Nápoj pri odvodnení organizmu
Nápoj je vhodný pri hnačkách a vracaní, kedy dochádza k odvodneniu organizmu. Lekári odporúčajú jesť pri tejto chorobe iba zemiakovú kašu, ryžu a varenú alebo strúhanú mrkvu.
Ingrediencie: 1 l vody, 1 PL cukru, 1 ČL soli, na špičku noža kyseliny citrónovej, dofarbite džúsom. Pite po dúškoch. Nápoj je chutný a stráviteľný, nedráždi a nie je ťažký. – “LIGHT” nápoje NIČIA obličky. Viac TU!
Med pomáha takmer na všetko.


7. POMOC NA POSILNENIE IMUNITY

Protichrípkový šalát
Ingrediencie: 500 g kyslej kapusty, 2 mrkvy, 1 väčšie jablko, 1 cibuľa, 1 lyžica strúhaného chrenu, 1 kyslá smotana.
Postup: Kyslú kapustu a cibuľu nakrájajte a mrkvu s jablkom postrúhajte, pridajte strúhaný chren a zalejte smotanou. Dobre premiešajte. – Zaujímavý tip ako na zníženú imunitu nájdete aj TU!

Repový med
Z čiernej repy zrežte špičku. Vnútro repy vydlabte a do tretiny objemu nalejte med. Nechajte odstáť cez noc. Med do rána vytiahne z repy šťavu. Lyžicu zmesi 5x denne zmiešajte s teplým mliekom a vypite.

Teplá citronáda
Šťavu z dvoch citrónov zmiešajte vo vysokom pohári s dvoma lyžicami trstinového cukru a zalejte teplou vodou. Pridať môžete aj šťavu z jedného pomaranča. Pite ju každé ráno pred raňajkami počas celého zimného obdobia.
Nepríjemných bradavíc sa zbavíte cibuľou alebo cesnakom.


8. KOŽA A VLASY
Liečenie rán
Med je účinná masť na rany,
 pomáha pri zbavovaní sa odumretých častí tkanív a ranu priamo vyživuje.
Na bradavice

Malý kúsok cibule náplasťou prilepte na bradavicu, najlepšie cez noc. Vydržte, opakujte postup cca týždeň, potom sa sama odlúpne. Funguje to.
Na bradavice
Cesnak nakrájajte na plátky a zalejte octom. Nechajte sedem dní v uzavretej fľaši. Potom prikladajte každý večer na bradavicu. Zabalte ho tak, aby z bradavice cesnak nespadol.Proti lupinám vo vlasoch

  Lacná alternatíva drahých šampónov – odliať trochu svojho šampónu a nechať v ňom rozpustiť pár tabliet acylpyrínu.
  Pleťové masky

Jahodová maska na mastnú pleť
Ingrediencie: 2 lyžice ovsených vločiek, 3 zrelé jahody, 1 lyžičku smotany. Postup: vločky rozmixujte, pridajte jahody a smotanu, dobre premiešajte. Masku nechajte pôsobiť 10 minút. Zmyte ju teplou vodou.
Banánová maska na suchú pleť
Ingrediencie: 1 žĺtok, 2 lyžičkymandľového oleja, 1 zrelý banán.

Postup: všetky prísady rozmixujte, naneste na pleť a nechajte pôsobiť 10 minút. Zmyte studenou vodou.
Proti boľavým kĺbom bojujte alpou a gaštanmi.


9. CHRBÁT A KĹBY

Liek na bolesť kĺbov a chrbta
Ingrediencie: 10 gaštanov, 1 alpa. Gaštany nakrájajte na plátky a dajte do pohára, zalejte alpou. Počas 3 týždňov natierajte na bolestivé miesta.


10. NERVOVÝ SYSTÉM
Nervový systém
Nie je lepší neškodný prostriedok pred spaním ako pohár vody s medom.



Aj toto mi prišlo mailom:

 1. Nezabudnite pri bolesti svalov na zázvor.

Keď dánski výskumníci sa pýtali ubolených ľudí na ich diétu so zázvorom takmer 63 percent udávalo uľahčenie svalovej bolesti a kĺbov, opuchlín a stuhnutosti do 2 mesiacov. Experti veria, že zložky obsiahnuté v zázvore zamedzujú vytváraniu hormónov prenášajúcich bolesť.
Štúdia odporúča dávkovanie: Pridajte aspoň 1 PL sušeného zázvoru, alebo 2 ČL čerstvo nastrúhaného zázvoru do jedla denne.

2. Ošetrujte bolenie zubov klinčekmi. 

Bolia vás zuby a nemôžete ísť k zubárovi? Jemne hryzenie klinčeka môže uľahčiť bolesť a zápal ďasna až na 2 hod, hovoria výskumníci. Experti poukazujú na prírodné látky obsiahnuté v klinčekoch /eugenol/ silné prírodné anestetikum.
Ako bonus – ¼ ČL prášku z klinčekov v jedle denne môže tiež ochraňovať váš systém. Hovoria, že tento jednoduchý úkon pomáha stabilizovať hladinu cukru v krvi, znižovať produkciu cholesterol už do troch týždňov.

3. Liečte pálenie záhy jablčným octom 

Popíjate pred každým jedlom z roztoku pripraveného zmiešaním 1 PL jablčného octu s 8 uncami vody a experti hovoria, že to môže znížiť bolestivý záchvat pálenia záhy menej než 24 hod. Jablčný ocot je bohatý na kyselinu jablčnú a kyselinu vinnú, silné tráviace kyseliny, ktoré urýchlia rozklad tukov a bielkovín atak sa váš žalúdok rýchlo vyprázdni.

4. Bolesť v uchu – ucha odstráňte cesnakom.

Bolestivá infekcia ucha privádza veľa ľudí k doktorovi každý deň. Použite rýchlu pomoc , kvapnite si 2 kvapky teplého cesnakového oleja do vášho ucha 2x denne po dobu 5 dní.. Tento jednoduchý úkon môže odstrániť infekciu rýchlejšie ako predpísanie liekov. Vedci hovoria, že látky nachádzajúce sa v cesnaku sú prírodne toxické na tucet rôznych baktérií spôsobujúcich zápaly. 

5. Zažeňte spojenú bolesť kĺbu a bolesti hlavy višňami.

Posledné štúdie ukázali že najmenej jedna zo štyroch žien trpí artritídou, lámkou chronickou bolesťou hlavy. Ak ste jednou z nich , miska višní /čerešní/ denne môže uľahčiť vašu bolesť, bez poškodenia žalúdka , čo často spúšťa užívanie tabletiek. Vedci tvrdia, že látka ktorá vytvára nádhernú červenú farbu višní má anti – zápalovú vlastnosť 10x silnejšiu než ibuprofén a aspirín. Pomáha znižovať účinok enzýmov ktoré sú zdrojom zápalov, a tak môže predchádzať, tak isto aj liečiť rôzne druhy bolestí.
Odporúčanie: zoberte 20 višní /čerstvé, mrazené alebo sušené/ denne, robte tak denne až kým bolesť nezmizne.

6. Bojujte proti bolesti žalúdka rybami.

Pokazený žalúdok, pocit podráždených vnútorností, zápalové choroby čriev ..... ak vaše brucho sa stále zdá podráždené, vyskúšajte žuvanie – konzumáciu 18 uncí / 56 g/ ryby týždenne pre uľahčenie vašich problémov. Opakované štúdie ukázali že mastné kyseliny nachádzajúce sa v rybách môžu dokázateľne znižovať črevné zápaly, kŕče a bolesti brucha, v niektorých prípadoch pomáhajú ako predpisované lieky. Tieto kyseliny sú silné prírodné ,
bez vedľajších účinkov, protizápalové , takže môžu dramaticky vstupovať a zlepšovať proces zažívacieho traktu. Pre lepší výsledok hľadajte tučnejšie ryby ako : losos, sardinky, tuniak, makrela a haringy.

7. Predchádzajte problémom pri menštruácii s jogurtom.

Takmer 80 % žien bojuje s príznakmi menštruácie a ich nekomfortnými symptómami . Je to dôsledok citlivosti ich nervového systému na výkyvy hladiny estrogénu a progesterónu , čo sa prejavuje prirodzene každý mesiac. Ale konzumáciou 2 šálok jogurtu denne môže znížiť tieto symptómy o 48%, hovoria vedci. Jogurt je bohatý na vápnik a minerály ktoré ukľudňuju nervový systém, predchádzajú bolestivým symptómom, dokonca aj keď sú zvýšené hormóny, tvrdí gynekologička z Yale.

8. Potlačte bolesť s kurkumou. 

Štúdie ukazujú, že kurkuma , populárne východoindické korenie, je v skutočnosti 3x účinnejšie v uľahčení od bolesti ako aspirín alebo ibuprofén, a môže uľahčiť chronickú bolesť u 50% ľudí bojujúcich s artritídou podľa výskumu. Je to preto, že aktívna zložka kurkumy – kurkumín prirodzene znižuje enzým ktorý rozviruje zdroj bolesti – vyvolávajúcich hormónov , vysvetľuje výživový expert – autor knihy Liečenie diabetu. 
Štúdia odporúča dávky: ¼ ČL tohto korenia denne pri príprave ryže, hydiny, mäsa alebo zeleninového jedla.

9. Zápal maternice liečte ovsom.

Príznaky ukľudňujucej bolesti maternice môže mať miska ovsenej stravy denne. Problémy s maternicou sa objavujú keď niekoľko buniek sa oddelí od maternice rastie mimo nej. Experti tvrdia, že táto migrácia buniek sa môže zmeniť na vážne problémy s menštruáciou. , spôsobujúce taký silný zápal že spôsobia také silné stihnutie počas periódy a bolesti trvajúce celé dlhé mesiace. Našťastie, vedci sa vyjadrujú v prospech diéty s ovsom, ktorá môže pomôcť zredukovať bolesti až u 60% žien do 6 mesiacov. To je preto, že ovos neobsahuje gluten , proteín, ktorý u veľa žien vyvoláva zápaly, robí problémy pri donosení plodu.

10. Zmiernite bolesť nôh soľou.

Experti tvrdia že najmenej 6 miliónov Američanov trpí bolesťami pri zarastaní nechtov každý rok. Pravidelné máčanie zarastajúcich nechtov v teplej slanej vode môže liečiť túto bolestivú infekciu do 4 dní, hovoria vedci. Slaný roztok prírodne odstraňuje zápal a má anti – bakteriálny účinok, takže rýchlo ničí baktérie ktoré spôsobujú opúchanie a bolesť. Stačí zmiešať 1 ČL soli na každú šálku vody , zohriať na teplotu ktorú vydržíme, potom po dobu 20 minút máčať nohu 2x denne, až pokiaľ infekcia neustúpi.

11. Predchádzajte zažívacím problémom s ananásom.

Máte plynatosť? Jedna šálka čerstvého ananásu denne môže znížiť bolesť nafukovaním do 72 hodín podľa expertov. To je preto, že ananás je plný - obsahuje proteolytické enzýmy a tráviace kyseliny, ktoré rýchlo pomáhajú znížiť obsah bolesti vyvolávajúcich proteínov v žalúdku a tenkom čreve. 

12. Uľahčite bolestiam svalov mentolom. 

Trpíte stuhnutím a bolesťami svalov? Úporné ťažkosti môžu pretrvávať mesiace ak nie sú liečené hovorí autor knihy Liečenie prírodnými fyzikálnymi terapiami. Jeho rada: tri krát do týždňa sa ponorte do teplého kúpeľa obsahujúceho 10 kvapiek mentolového oleja. Teplá voda môže relaxovať vaše svaly, mentolový olej upokojí vaše nervy a spolu to môže uľahčiť až o 25% stiahnutie svalov, efektívnejšie ako používane medikamenty, a znížiť frekvenciu recidívy stuhnutia na polovicu.

13. Dajte výživu svalom svojho chrbta v hrozne.

Máte nejaké bolesti chrbta? Hrozno môže priniesť rýchle uzdravenie. Nedávne štúdie predpokladajú, že jedenie vrchovatej šálky hrozna denne môže uzdravovať nepriepustné krvné cievy, signifikantne zlepšovať prúdenie krvi do poškodeného chrbtového tkaniva /často do 3 hodín od potešenia z prvej misky hrozna/. Je to veľmi dobrá správa, pretože vaša chrbtica a poškodené platničky sú úplne závislé na blízkych krvných cievach , ktoré im prinášajú uzdravujúcu výživu a kyslík. Zlepšovanie prúdenia krvi je základnou požiadavkou v liečení poškodeného chrbtového tkaniva . 

14.Odstránte bolesť pitím vody.

Ak vaše nohy, kolená alebo chrbát sú bolestivé, odborníci hovoria, začnite liečenie pitím vody denne v množstve 8 pohárov. Prečo? Experti tvrdia, že voda rozpúšťa a pomáha vyplavovať histamín, bolesť spúšťajúcu zložku, produkovaný poškodeným tkanivom. Zároveň voda je kľúčom vo vytváraní stavby chrupavky ktorá izoluje – vytvára pružné prostredie pre konce vašich kostí, maže vaše kĺby a robí mäkké prostredie pre vaše platničky v chrbtici, tvrdí autorka knihy Dobré spôsoby diéty. Keď tieto tkanivá sú dobre zavodnené môžu sa kĺzať /nederú/ okolo seba bez spôsobovania bolesti. 
Jedna námietka: buďme opatrní v meraní vody na poháre, zistite aké veľké v skutočnosti sú predtým než začnete popíjanie . Súčasne poháre na džús sú často väčšie ako 12 unci = 37,32 g, z čoho vyplýva, že postačí 5 pohárov na deň pre splnenie vášho zámeru.

15. Liečte problém dutín chrenom obyčajným 

Posledné štúdie ukazujú, že dutinové problémy sú na prvom mieste chronických ochorení. A nejde len o upchatie a lícne – tvárové bolesti, tiež to spôsobuje celkové bolenie, pravdepodobne až 6x častejšie. Chren obyčajný je záchrana! Podľa nemeckých výskumníkov toto korenie spôsobujúce slzenie očí prirodzene pridáva na prúdení krvi do medzier dutín , pomáha otvárať a sušiť zanesené dutiny a lieči infekciu rýchlejšie ako spray s látkami znižujúcim prekrvenie. Štúdia odporúča dávkovanie: 1ČL 2x denne /samotný, alebo použitý na sendviči alebo v mäsovej nátierke/ až pokiaľ príznaky neustúpia. 

16. Liečte močový mechúr – močové cesty brusnicami

Jedením 1 šálky brusníc denne, či si zvolíte čerstvé, mrazené , alebo vo forme džúsu, môže to znížiť infekciu močových ciest až o 60% podľa výskumníkov . Je to tým, že brusnice sú plné tanínov , rastlinnej zložky ktorá obaľuje baktérie vyvolávajúce problémy v mechúre, takže nedostanú príležitosť - pozíciu vytvárať infekciu.

17. Liečte boľavé ústa medom.

Natrite boľavé miesto – nákazu, sneť nepasterizovaným medom 4x denne až kým poškodenie kože nezmizne , a ono bude zahojené 43% rýchlejšie ako keby ste použili predpísaný krém, hovoria výskumníci z univerzity. Enzýmy surového medu zastavia - odstránia zápal, zničia útočiace vírusy a rýchlo uzdravia poškodené tkanivá, hovoria autori v štúdii.

18. Bojujte proti bolesti pŕs ľanom.

V jednej súčasnej štúdii sa hovorí, že pridanie 3PL pomletého ľanového semiačka k dennej strave uľahčí bolesti v prsiach jednej z troch žien do 12 týždňov. Vedci dôverujú fytoestrogenom v ľane, prírodným zložkám ktoré predchádzajú tomu aby estrogenové tŕne
mohli spôsobovať bolesť v prsiach.
Ďalšia dobrá správa: Nemusíte byť vyučený pekár aby ste pridali tieto zdravé semiačka do vašej stravy. Stačí ak posypete pomletým ľanom ovsenú kašu, jogurt, jablkovú šťavu alebo pridáte ho na zahustenie omáčok.

19. Dajte impulz k liečeniu migrény kávou.

Ste náchylní na migrény? Skúste podporiť váš liek kávou. Vedci hovoria, že ak použijete akýkoľvek prostriedok na zníženie bolesti a zapijete ho silnou kávou /12 uncovej šálky – cca 38 ml/ môže to podporiť účinnosť vášho lieku o 40% aj viac. Experti tvrdia, že kofeín má stimulačné účinky v žalúdku na absorbovanie účinných látok proti bolesti rýchlejšie a efektívnejšie. 

20. Potlačte kŕče v nohách paradajkovým džúsom.

Najmenej jeden z piatich ľudí bojuje s kŕčmi. Kto je vinník? Nedostatok draslíka, ktorý sa prejavuje, keď tento minerál je vyplavovaný močom, pitím kofeínových nápojov, alebo silným potením počas cvičenia. Ale popíjaním paradajkového džúsu bohatého na draslík / 30 -35 ml/ denne vy môžete nie len urýchliť vaše uzdravenie, ale môžete znížiť riziko bolestivého kŕču a jeho recidívu za menej ako 10 dní, potvrdené výskumom.



Do tretice - domáci liek proti rakovine:



Ľanový olej s tvarohom – základný recept

2 – 5 polievkových lyžíc ľanového oleja
Tučný tvaroh ( aspoň 10 % ) , olej s tvarohom v pomere 1 : 1 alebo 1 : 2 až 1 : 3.
Najprv dôkladne premixovat obe zložky , až vytvorí hladkú  krémovú konzistenciu , olej sa nesmie oddeľovať .
Sladká varianta : ovocie ( maliny , čučoriedky , banán atď ) , ovocná šťava .
Možné prisladiť trochou medu
Možno pridať trochu šampanského , cca 1 dcl ( je to dobrý nosič pre omegu 3 ) .
Slaná varianta : do umixovanej zmesi ľanového oleja a tvarohu pridáme cibuľku , trochu drveného cesnaku , korenie ( zázvor , kurkuma , talianske bylinky apod ) , soľ , trochu zeleniny ( mrkva , zelená cibuľka atd) . Všetko dobre premixujeme . Vzniknutá nátierka sa hodí takmer k čomukoľvek , veľmi dobrá je napr kombinácia s varenými zemiakmi a kyslou kapustou .
Do hotovej nátierky ( sladké aj slané varianty ) pridáme cca 1 lyžicu pomletých ľanových semienok .
Podrobnosti nájdete na internete , keď zadáte do vyhľadávača ” Budwig protocol ” . Existuje dokonca Centrum dr . Budwigové , kde nájdete hojnosť informácií o liečbe , dokonca si môžete zadarmo stiahnuť dietetického ” sprievodcu ” .



Desatoro proti chrípke podľa tradičnej čínskej
medicíny

Podľa tradičnej čínskej medicíny nás nadmerný prísun vitamínov pred chrípkou neubráni . napriek tomu svojmu
telu môžeme na jeseň a v zime zásadne pomôcť . Vodítkom je aj nasledujúce desatoro .
" Západná koncept vitamínov nemá k imunite žiadny vzťah . V chladných mesiacoch by sme si mali
predovšetkým chrániť oslabenú energiu a posilňovať vnútorné teplo . Základom je vhodná vyvážená strava a
dostatok tepla a odpočinku , " hovorí MUDr . Jozef Lucký z TCM Clinic , jeden z najväčších odborníkov na
tradičnú čínsku medicínu v Čechách .

1. zamerajte sa na povrch tela - nielen na teplé oblečenie , ale aj
starostlivosť zvnútra .
Telo je na jeseň a v zime náchylnejší na ochorenia , pretože inokedy expanzívna energia sa ukladá k
spánku a regeneruje sa . Z toho dôvodu je potrebné dostať energiu na povrch a cielene vytvárať
energetickej brnenie .
2. varte zázvor a vedzte , že tie ozajstné liečivé účinky sa
nevyparí
Číňania vypozorovali , že varený zázvor má lepšie zdravotné účinky , než ten surový , napriek tomu , že
tento proces ničí niektoré vitamíny . Ideálne je zázvorová voda zo siedmich plátkov . Bez medu a citrónu !
3. keď ste chorí , na citrón zabudnite .
Kyslosť citróna energiu , ktorú chceme dostať na povrch , naopak vťahuje dovnútra . Preto po odznení
hlavných príznakov choroby treba kašleme . Myslíme si , že na nás vliezlo zase niečo iné , čo bychomměli liečiť inak . Podľa Číňanov je to však stále tá istá choroba a my sme ju nezvládli .
4. doprajte si teplé raňajky .
Viac ako na nadmerný vitamínový doping by sme sa v zime mali zamerať na vytváranie vnútorného tepla .
Základom sú teplé raňajky vo forme vývarov a kaší , počas dňa potom ľahko korenené jedlá .
5. nezabúdajte na škoricu .
Že škorica zahrieva , je známa vec . Naozajstné imuno - stimulačné účinky nemá však kôra , ktorá sa
bežne predáva , ale len vetvičky . Tie zoženiete vo forme liečiva napríklad v internetovom obchode
www.tcmbohemia.cz
5. čerstvé ovocie a zeleninu jedzte v zime len výnimočne .
Naozaj to s tými vitamínmi nie je tak horúce , ako sa hovorí . Čerstvé ovocie a zelenina ochladzujú
organizmus a to je presne to , čo v zime nepotrebujeme . Spôsobujú totiž , že sa naše cievy dostatočne
neprekrvujú a takto nedávajú priechod imunite , keď potrebuje vyraziť do boja .
6. nepotlačujte potenie .
Keď sa telo potí , znamená to , že sa uzdravuje - vytláča energiu vnesenou škodlivinami
( baktériami či vírusmi ) na povrch kože a odtiaľ z organizmu von . Pokiaľ tento proces potlačíme , aby nám
neprekážal v aktívnom živote , koledujeme si o nepríjemné následky v podobe vleklých bronchitídy
alebo rým .
7. chráňte si celé telo , nezabúdajte na ruky .
Kým v lete do nás podľa Číňanov vnikajú baktérie a vírusy cez nos a ústa , v zime je to koža . stačí
teda málo ponožiek alebo vychádzka v mraze bez rukavíc a máme nevítanú návštevu .
9. schlaďte svoju myseľ .
Čínska medicína upozorňuje , že v chrípkovom období by sme si mali dať pozor na emočné vypätie . to
totiž prehrieva náš systém a keď do takéhoto terénu vtrhne chlad , exploduje choroba aj pri najmenšom
impulzu oveľa silnejšie .
10. moc nepracujte .
Dovoľte si viac odpočinku . Na jeseň sa celá príroda pripravuje k spánku a aj my by sme mali v
aktivitách poľaviť . Ťažko tohle vysvetlíte svojmu zamestnávateľovi , ale ak to vaša situácia aspon
trochu dovolí , odsuňte náročné povinnosti na jar .

Autor : MUDr . Josef Lucký 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára