Tento článok som dostala mailom:
(nehľaďte na chyby, ani na expresívnejšie výrazy, inak sa s ním stotožňujem)
(nehľaďte na chyby, ani na expresívnejšie výrazy, inak sa s ním stotožňujem)
Všetko dovážame, ale nemáme prácu! Šibe nám???
Keď pôjdete do
obchodu, skúste venovať chvíľku tomu, čo nakupujete. A potom si položte
dve otázky - prečo máme vysokú nezamestnanosť a prečo si kupujeme pracovné
miesta.
Zemiaky, kukurica,
reďkovka, uhorky, jablká, hrušky, čerešne, slivky, paradajky, paprika,
mrkva, petržlen, hrach... a tak by sme mohli pokračovať. Všetko z dovozu.
Predražené, často nechutné - Slovensko má bezmála tristotisíc bývalých
poľnohospodárov, ktorí stratili prácu a dnes robia všetko možné - ale my dovážame
predražené a často nezdravé produkty zo zahraničia. Mnohým bývalým
poľnohospodárom dokonca platíme sociálne dávky. Prečo?Je to výhodnejšie ?
Pre nás určite nie, lebo udržujeme zamestnanosť v iných krajinách.
Poďme ďalej - múka,
cukor, soľ, rôzne druhy polotovarov, kurence, husi, kačky, bravčové,
hovädzie,... opäť prevaha dovozu. Prečo, keď máme množstvo ľudí, ktorí by
vedeli dochovať a spracovať doma ?
A tak môžeme ísť
výrobok za výrobkom. Zistíme, že živíme a udržiavame zamestnanosť po celej
Európe a ešte platíme aj premrštené ceny.
Slovenský producent
mlieka nemôže konkurovať výkupnou cenou dovozu, hoci má nižšie náklady na
prepravu i výrobu. Prečo?
Odpoveď
je jednoduchá - zahraničný výrobca je štedro dotovaný.
Európske normy ? Kúpite chlieb v celku - nedá sa
krájať. Kúpite krájaný - nedá sa natrieť. Ako čierny chlieb sú predávané
výrobky, ktoré sú len zafarbené. Rožky sú ako huby prášivky - stlačíte, a
rozpadnú sa na prach. Klobásy, párky, salámy sú preplnené sójou a mletými
kosťami. A desaťnásobne drahšie.
Chuť ? Brrr...
Jogurty, termixy,
rôzne druhy syrov a nátierok - trh máme opäť zaplavený dotovaným nepodarkom (s extra veľkými kúskami ovocia) a naši výrobcovia živoria, hoci produkujú
kvalitu. Prepúšťajú ľudí, zmenšujú prevádzky. Prečo ?
Pribúdajú nám deti
s problémami, ktoré spôsobuje nekvalitná obuv (najmä z čínskej produkcie),
či odevy, vyrobené z treťotriedneho odpadu. Máme okolo stotisíc bývalých šičiek
a obuvníkov, ktorí živoria, robia iné - nekvalifikované práce, alebo sú na
sociálnych dávkach – prečo?
Máme stovky
kilometrov rozbitých ciest, niektoré úplne nepoužiteľné. Stovky opustených
priemyselných areálov. Cesty plátame odpadom a platíme sociálne dávky tým,
čo ich kedysi udržiavali. Namiesto opustených priemyselných areálov ničíme
úrodnú pôdu, aby "páni investori" mohli čo najrýchlejšie
vyrábať. Čo budeme robiť v prípade potravinovej krízy,
ktorá je len otázkou času - budeme sa pásť na betóne ?
Ak vieme vyprodukovať to, čo dnes dovážame - potom je práce dostatok.
Vlastenec
nikdy nedovolí, aby jeho krajina bola domovom - otrokov.
Naopak - chráni ju.
Viete prečo nemci,
angličania, rakušania maju 5 000€ platy a 2 000€ dôchodky ???
LEBO KUPUJÚ LEN
SVOJE VYROBKY !!!
ZOBUĎTE SA KONEČNE
!!!
.............
Ja len dodávam, že voda, ropa, čistý vzduch, pôda a potraviny budú vzácne artikle.
Keď na stretnutí s poslancami navrhujem, aby sa začali sadiť v meste, na sídliskách potraviny, ovocné stromy, tak som objektom posmeškov.
Naši dedovia sa musia obracať v hroboch.
Zobuďte sa a začnite sadiť ovocné stromy.
Aj na mestských pozemkoch. Sú naše.
Mali sme mnohé naše slovenské odrody jabĺk, kde sú? Nadšenci našich pôvodných odrôd ovocia ich hľadajú po zarastených lúkach, divočinách, aby ich ešte zachránili a obnovili ich sady.
... detvo môjho rodu ...
V nemocnici v Galante je zasadený krásny citrónovník. Personál aj pacienti si chodia oberať šťavnaté plody bohaté na vitamín C. Krásna symbióza - zdravie pre zdravie.
http://ga.svetzdravia.com/aktuality/a814_neobvykly-pamatnik-v-galante
Mali sme mnohé naše slovenské odrody jabĺk, kde sú? Nadšenci našich pôvodných odrôd ovocia ich hľadajú po zarastených lúkach, divočinách, aby ich ešte zachránili a obnovili ich sady.
... detvo môjho rodu ...
A zem to požehnaná!
Chvála Bohu z neba, máme pri vernej práci
voždy svoj kus chleba.
Čítajte viac: https://zlatyfond.sme.sk/dielo/83/Chalupka_Mor-ho/1#ixzz57MtIpcUhV nemocnici v Galante je zasadený krásny citrónovník. Personál aj pacienti si chodia oberať šťavnaté plody bohaté na vitamín C. Krásna symbióza - zdravie pre zdravie.
Po poľsky budete rozumieť.
Hovorí, prečo v Poľsku nie je ovocný sad v parkoch.
Prečo na Havaji je všade mango, avokádo, ...
Prečo nie je u nás zdarma ovocie pre všetkých?
Máme Slnko, máme dážď, ...
Toto je fotka cca z roku 1965.
Na nej vidno za nami popri ceste stromy čerešní.
Ako deti sme na ne liezli a kŕmili sa sladkými šťavnatými plodmi.
Prečo toto nemôžu zažiť aj súčasné deti?
Vtedy chodili konské záprahy a kde tu auto.
No tak dobre, vysádzajme ich mimo ciest.
Ja som tá maličká s kyticou lúčnych kvetov.
Za nami v diaľke je krásny Kremnický zámok.
Predvčerom v televíznych novinách sa sťažovali včelári, že včielky hladujú. Nieto kvetov, nieto ovocných stromov, kde by sa mohli nasýtiť.
Keď nebude včielok a čmeliakov, kto nám opelí aj ten zbytok ovocných stromov?
Vietor to sám nezvládne. Ani človek.
Čo budeme jesť?
V Prievidzi na sídliskách začali vlani vysievať lúčne kvety a včelári ich za to chvália.
Aj to môže byť cesta ku skrášleniu miest a nasýtenie včeličiek. Ale kde sú ľudia?
Každý uvíta, keď na prechádzke si bude môcť odtrhnúť živé zdravé jabĺčko zo stromu.
Hneď som dostala chuť na ovocie zdarma :)))
Šľahačka, mascarpone a čučoriedky z hôr.
Korpus sa práve pečie.
Šľahač ETA mi výborne slúži viac ako 30 rokov.
Žiadne dvojročné limity.
Zatancujte si so mnou :)
A potom choďte na prechádzku a vytypujte si miesto, kde zasadíte ovocný strom.
Ak nie je dosť miesta, tak ovocný krík.
Za chvíľu ich budú predávať.
Toto by som dala ako národný program.
Keďže taký nie je.
Každý musí začať sám od seba!!!
Za chvíľu ich budú predávať.
Toto by som dala ako národný program.
Keďže taký nie je.
Každý musí začať sám od seba!!!
Jedlo zdarma.
Potom si ľahko spravíte chutnú tortičku s ovocnou plnkou z nazbieraného ovocia.
Bobule si môžete zamraziť. Ja dávam trošku kryštálového cukru, aby sa nezlepili.
Jabĺčka si môžete nastrúhať a natlačiť do pohárov a sterilizovať.
Raz dva máte v zime koláč hotový.
Bobule si môžete zamraziť. Ja dávam trošku kryštálového cukru, aby sa nezlepili.
Jabĺčka si môžete nastrúhať a natlačiť do pohárov a sterilizovať.
Raz dva máte v zime koláč hotový.
Tak dobrú chuť Janka :)


Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára